Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Sähköä ilmassa


Ruottalaaset ne osaa. Niin monia asioita ja monina eri aikoina. On Abbaa ja Tre Kronoria, Kajsaa ja Vickania Maddesta puhumattakaan. Tosin nytten ei ollut tarkoitus avautua heistä.

Nyttemmin nimittäin ovat ruottalaaset sotkeneet sormensa musiikkibisneksen ja jääkiekon lisäksi myös maailman sähkömarkkoihin. Hiljattain, kun Suomessa värjöteltiin pakkas-ukon kylmässä syleilyssä ja venakot laski sähköntuontia härmään rakas länsinaapurimme meni ja katkaisi sähköntuonnin kokonaan – syynä (muka) Ruotsin sisäisen siirtoverkon pullonkaulat.

Kokeneempi konkari haistoi varmasti moisessa selityksessä heti sähköpalon käryä varsinkin, kun se ilmaistiin Mona ”Skandaali” Sahlinin suulla vaikka ministeri Pekkariseen moinen selostelu kai upposi kuin Lindstömin veto Suomen verkkoon. Onneksi Aura-joen rannoillakin jotain osataan, sillä Turun Sanomat eivät Sahlinin versiota uskoneet.

TS on saanut Ruotsin valtion omistaman kantaverkkoyhtiön myöntämään, että se pysäytti joulukuussa sähkönviennin Suomeen Ruotsin omien etujen vuoksi. Ja tämä tapahtui vain kahden minuutin ennakkovaroitusajalla. Siinä ajassa ei edes partiolainen ehdi nuotiota virittää. Lisäksi moisesta tempusta aiheutuneen pörssisähkön hinnan nousu toi markkinasähkölle miljoonien eurojen lisälaskun. Sitä ei varmasti Sahliinkaan maksa.

Jätte kiva.

Viekää vaan tuhkatkin pesästä.