Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Huonosti käyttäytyvät lähettiläät


Toissa päivän lehden mukaan presidentti aikoo irtisanoa joukon ulkomailla palvelevia saaren lähettiläitä. Ovat mokomat kuulemma rötöstelleet ja muuten huonosti käyttäytyneet jossain nimeltä mainitsemattomissa maissa. Valituksia on tullut useista eri länsivalloista. Tämän lisäksi on ilmennyt ettei ko. lähettiläillä ole kohdemaissaan oikein mitään järkevää tekemistä. Ja sokerina pohjalla: jotkut heistä ovat saaneet pestinsä vain poliittisista syistä ja eräät lähettiläät ovat vieläpä sotkeutuneet puoluepolitiikkaan!!!

Hämmästyksen kauhistus! Tämän maan edustajatko huonosti käyttäytyviä? Tyhjäntoimittajia? Poliittisesti nimitettyjä? Ja muuten vain poliittisia? Ei kai!?!

Taas kerran en edes viitsi näytellä hämmästynyttä. Moinen tieto ei tule täkäläiseen elämänmenoon ja mentaliteettiin tottuneelle yllätyksenä vaan on pikemminkin yhtä ennustettavissa oleva kuin syys-liukkaat suomalaisille autoilijoille vaikka ne heille tulevatkin aina ”yllättäen”.

Edellä mainitsemani vääryydet korjatakseen ja tulevia välttääkseen on presidentti nyt kaikessa viisaudessaan päättänyt, että tästä lähtien lähettiläiden tulee käydä orientaatiokurssi.

Ou jee. Dipit koulun penkille vaan tapoja opettelemaan.