Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Voiteluaineista parhain


Nyt se on mustaa valkoisella mikä on tiedetty jo pitkään mutta jonka kaikki haluavat kiistää tai kieltää tällä saarella. Ainakin tähän vääryyteen syyllistyneet tai mitään siitä tietävät. Ja tämän taudin nimihän on KORRUPTIO.

Hiljattain julkaistun, saaren korruptiota tutkivan komission raportin mukaan maan julkisen sektorin henkilöstöstä arviolta 68 prosenttia on sotkeutunut lahjontaan ja korruptioon. Toisin sanoen kaksi kolmesta virkamiesnaishenkilöstä täällä vetää välistä oli se sitten rahaa, oravannahkoja, etuuksia, autoja tai kattopeltejä.

Ja hyvät naiset ja herrat, taas sokerina kahvikupposenne pohjalla: Julkisen sektorin Pääluottamusmies ja hänen osastonsa ovat ”esimerkillisellä” tavalla eturivissä moisessa puuhastelussa. Tästä johtuen on luottamusmies nyt ymmärrettävästi kohtuullisen pahassa luottamuspulassa. Valitettavasti minulla ei riitä teetä eikä sympatiaa moiselle retkulle.

Ehkä allekirjoittanutta hiertää kaikista eniten tässä tapauksessa se, että kaikki pimitetyt tai välistä vedetyt rahat ovat köyhiltä eli varoja kaikista eniten tarvitsevilta pois. Julkisen sektorin Pääluottamusmiehen pimittämien rahojen olisi nimittäin kuulunut mennä köyhien opiskelijoiden kouluavustuksiin. Sen sijaan heppuli kustansi niillä ajoneuvoja ja ulkomaankoulutusreissuja itselleen ja alaisilleen.

Valitettavasti tämä on vain jäävuoren huippu tai pisara meressä. Oikeat isot kalat uiskentelevat edelleen vapaissa vesissä. Presidenttiä itseänsä syytettiin jälleenrakennusrahojen kanavoimisesta satojen tuhansien taalojen/eurojen edestä omalle tililleen juuri ennen viime marraskuun presidentinvaaleja. Asiaa ei aikanaan korruptiokomission tutkinut, koska se olisi saattanut vaikuttaa vaalitulokseen, eli hänen valituksi tulemiseensa! (Selittäkää minulle tämä logiikka!!!) Ja nyt kai kaikki ovat jo moisen unohtaneet.

Paitsi minä. Ja minä en edes äänestänyt.