Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Käy Mäntyniemeen


Puolivallaton leskimies on myöntänyt häviönsä. Tappion torjumiseen ei auttanut edes vaalikaravaanin kierrättäminen kaikkien pääkaupunkiseudun ostoskeskusten kautta lauantaina eikä ilmaisten kahvipussien jakaminen Turkulaisille kaffen-nälkäisille äänestäjille sunnuntaina. Vaikka Saulin mukaan demokratia voitti ja Helsingin Sanomat puolestaan laski vaaleissa olleen kaksi voittajaa, virallisen äänten laskun mukaan se oli kyllä Tarza, joka hoiti homman himaan.

Tarzan pysytellessä puikoissa Sauli palannee Luxemburgiin investoimaan Euroopan rahoja. Siitä hyötyy hänen mukaansa myös Suomi. Sitä miten, ei hän tarkentanut. Vaikka moni toiveikas ehti jo leipoa Saulista uutta Mattia, ei pääministeriys häntä kuulemma kiinnosta. Onneksi sentään kuitenkin jotakuta! Matti – viekas kettu – aloitti eduskuntavaalikampanjansa jo ensimmäisen kierroksen tulosten selvittyä. Hän on kuulemma käytettävissä piäministeriksi. Kunhan vaan ei ”Tasavallan Mittainen” nuolaisisi ennen kuin tipahtaa. Vielä ehtii Matti monta mottia halkoja hakata ennen sitä.

Tarza – omien sanojensa mukaan yhtä kokemusta viisaampana – on sen sijaan luvannut olla tulevaisuudessa entistä rohkeampi. Mitä se sitten tarkoittaneekaan…