Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Pitkä ja vaativa tie kissalan pojaksi


Juuri kun pääsin kyseenalaistamasta, että koulutetaanko tämän saaren poliiseja millään lailla luin lehdestä jutun. Artikkelissa seisoo, että täkäläiset kissalan pojat ovat aloittaneet rekrytointikampanjan. (Auta armias!) Tilaa ja tarvetta olisi nyt 500 uudelle koppalakkiselle vetelehtijälle. Lehti tosin raportoi, että rekrytointikampanja tyssäsi erääseen probleemaan heti kättelyssä. Kytäksi pyrkiviä oli nimittäin 1,000 ja vakansseja vain siis 500!

Ymmärrettävästi moinen pulma aiheuttaa päänvaivaa ja etenkin vaativassa virassa oleville henkilöitymille kuten polluille. Onneksi joku (ulkomaalainen konsultti?) keksi raakata puolet hakijoista pois testien avulla. Lehtiartikkeli tiesikin kertoa, että hakijat joutuivat läpikäymään ”tarkan” kokeen osoittaakseen olevansa ”vaadittavan standardin” mukaisia. Minkä standardin? Siitä toimituksemme otti selvää.

Blogimme tutkijaryhmän saaman tiedon mukaan tarkkuutta ja korkeaa suorituskykyä vaativa koe piti sisällään kolme tehtävää seuraavilla kolmella eri osa-alueella: (i) verbaalinen; (ii) matemaattinen; ja (iii) fyysinen.

Verbaalisen osan tehtävänannon mukaan hakijan tuli lausua koko nimensä kerran ääneen takeltelematta ja ensimmäisellä kyselyllä. 27 prosenttia hakijoista diksvalidoitui tämän koetehtävän mokattuaan.

Matemaattinen osio piti sisällään kvantitatiivisen laskutoimituksen. Hakijan tuli osoittaa tuntevansa numerot laskemalla vasemman kätensä sormien lukumäärä. 13 prosenttia hakijoista karsiutui joko laskettuaan oikean kätensä sormet tai koska ei osannut laskea kahta pidemmälle.

Fyysisen kokeen tarkoituksena oli mitata hakijain ruumiillista kestävyyttä ja voimaa. Tehtävänä oli maleksia uskottavasti 15 metrin pituinen pätkä edestakaisin puinen rynkynkorvike olalla. 10 prosenttia hakijoista ei läpäissyt tätä testiä, koska ei ollut maleksinnassaan uskottava tai ei jaksanut maleksia vaadittua matkaa pysähtymättä välillä vetämään henkeä.

Ja eikun rikosten torjuntaan.