Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

torstaina, heinäkuuta 27, 2006

Ministerit lavalla


Israelin ja Hizbollahin pommittaessa toisiaan, YK-tarkkailijoita ja Libanonia päreiksi on Aasian ja Tyynenmeren (ASEAN) valtioiden ulkoministereillä aikaa (vaikkei kait syytä) ilotteluun.

Näillä näppäimillä alkavan vuosittaisen ASEAN maiden turvallisuus aiheisen huippukokouksen kohokohtana on nimittäin kuuleman mukaan gaala-illallinen, jossa maiden ulkoministerit kukin vuorollaan esittävät laulua, soittoa tai sketsejä. Vuosien mittaan estraadille on kivunnut niin Yhdysvaltain ex-ulkoministeri Colin Powell lehmipojan sotisopaan pukeutuneena kuin Venäjän Sergei Laronov Darth Vader puvussaan.

Olisipa kiva olla kärpäsenä katossa näkemässä näitä esityksiä. Samalla mietityttää, että mitä meidän Eki esittäisi, jos olisi paikalla?

Kenties ajan henkeen sopivasti Give Peace a Chance tai Eurooppahymni? Omaan henkeensä sopivasti Rotestilaulu tai Gaudeamus Igitur?

Ei. Ei. Kyllä sen pitää olla uusinta suomalaista mutta maailmankuulua.
Siis: Hard Rock Hallelujah. Siinä kalpenee jenkkienkin jihaa!-jodlauksetkin.

Eikä Ekin tarvitse edes kostyymiä vaihtaa esitystään varten. Pelottava ryppyinen puku ja maski on jo omasta takaa.