Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

tiistaina, elokuuta 01, 2006

Ammatinvalintaa


Tiedättekö mikä on meidän saarellamme ehdottomasti suosituin ammatti? Ei. Se ei ole sama kuin maailman vanhin ammatti. Se ei myöskään ole maalari, muurari eikä putkimies. Eikä lakaisin-lakaisin koneenkuljettaja. Ehei. Aivan jotain muuta. Se on nimittäin ministeriys. Kyllä. Näin on valkoiset viinimarjat.

Saaremme parlamentissa istuu 225 kansanedustajaa. Nykyisen, istuvan hallituksen ministerineuvostossa heistä on vaatimattomat 90 henkilöitymää. Tiedättekö paljonko se on prosentuaalisesti kaikista kansanedustajista? Säästän teiltä helmitaulun esiin kaivamisen vaivan ja lipsautan tässä, että 40. Eli savoksi neljäkymmentä prosenttia. Neliöjuurta käyttämättä se tarkoittaa samaa kuin, että neljä kymmenestä kansanedustajasta on ministeri.

Ja miten on täällä tähän kummastuttavaan – todennäköisesti taas kerran ennätystenkirjaan oikeuttavaan – tulokseen päästy? Noh. Viitaten ikiaikaiseen juttuuni suosituimmasta polittisesta urheilulajista täällä, on ministerinsalkun tarjoaminen se yleisin tapa vokotella opposition jäseniä heikkoudesta, akuutista uskottavuuden puutteesta ja muutenkin surkeasta tilasta kärsivän hallituksen riveihin. Siksi on siis ministerineuvosto paisunut vaatimattomasti noin reilusta 30:stä siis jo 90:een. Ääniä ei tarvitse kalastella kunhan kalastelee kansanedustajia muista puolueista takin kääntöön ministerinsalkku koukun nokasssa.

Mutta kuvitelkaa mikä riesa tämä on veronmaksajille – siis niille muutamalle raasulle, jotka veroja täällä maksaa – kun pitää kustantaa 90 ministerin autot, henkivartijat sun muuta sälää. Luulisi olevan niillekin rahoille parempaa käyttöä. Mutta mitäpä nämä lyhytnäköiset toopet siitä välittäisi. Onhan itsellä sentäään ministerin titteli oli se sitten niinkin kulmakarvojanostattava ja tahattomia naurunpyrskähdyksiä aiheuttava kuin Kasvitieteellisten ja Eläintieteellisten Puutarhojen Edistämisen Ministeri tai Kookos Kehitys Ministeri.

Kärhämää kyllä luulisi tulevan muutamilla aloilla, kun ministereitä on jopa neljä esim. Maatalous Palvelujen ja Maaviljelijäyhteisöjen Kehitys Ministeri, Maatalouden Kehitys Ministeri, Maanviljely ja Kastelu Ministeri ja Kastelu Ministeri.

Hmmm... Tilaa näyttäisi kyllä vielä olevan Blogien Kehitys Ministerille ja Järjen Käteen Ottamisen Edistämisen Ministerille.