Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

lauantaina, maaliskuuta 25, 2006

Kaiken maailman kilpailuja


Olin luullut, että rakas – vaikkakin tällä hetkellä minulle hyvin kaukainen – kotimaani Suomi olisi maailman eriskummallisten kilpailujen luvattu maa. Ehkä näin on vieläkin mutta uskoni moiseen joutui hienoiselle koetukselle taannoin.

Sinänsä tätä kunniaa on vaikea kuvitella suotavan millekään muulle maalle, sillä onhan meillä pitkät traditiot tällä alalla ja monta outoudessaan mittaamattomiin suhteisiin nousevaa kilpailutapahtumaa. Kesyimmästä päästä mainittakoon Saunomisen MM-kisat ja Suopotkupallon MM-kisat, ja kaikkihan Galapagossaaria myöten ovat kuulleet tietysti Eukonkannon ja Saappaanheiton MM-kisoista.

Nyt on kuitenkin maailmalla ilmennyt ainakin yksi lajikategoria, joka mielestäni vetää vertoja jopa kahdelle viimeksi mainitsemalleni Suomalaisen innovaation tuloksena syntyneelle lajille. Nimittäin: Ulkohuussi-ralli. Kyllä. Kuulolaitteessanne ei ole vikaa-vikaa-vikaa. Ameriikan raitilla harrastetaan moista kisailua, jossa motorisoimattomien tiimien oikeasti pitää kuljettaa ulkohuussia pyttyineen päivineen tietyn pituinen rata. Asiaan perehtyneen tutkijaryhmämme saamien vahvistamattomien tietojen mukaan huussin liikuttamisen tulee tapahtua jonkinmoisten jalasten päällä, koska kyseessä on (tietenkin !?) talviurheilulaji.

No oli miten meni. Älkäämme hävetkö ettemme itse ole moista keksineet. Suomella on kuitenkin Nykäsen Matti ja Välituntiliikunnan Maailmanennätys. Olkaamme niistä ylpeitä.