Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

Fiksumpaa ajoa


Luinpa taas tässä päivänä eräänä saaremme liikennettä koskevan uutisen pätkän, jonka otsikko lupasi paljon mutta antoi loppujen lopuksi juuri niin vähän kuin mitä syvällä sisimmässäni epäilinkin. Nimittäin. Kun otsikossa seisoo, että ajaminen saarellamme muuttuu ”fiksummaksi” nostaa se viilipyttymäisemmänkin täällä asuvan ulkomaalaisen kulmakarvat varovaisen toivonriemukkaana kysymysmerkkisesti kohoasentoon.

Otsikon osuttua silmääni ajattelin sekunnin sadasosan ajan, että josko ihmeet tosiaan maailmassa olisivat esim. joulun kunniaksi mahdollisia ja saarelaiset olisivat tulleen järkiinsä tämän liikenne-nimisen vitsin suhteen täällä. Tarvetta olisi nimittäin kaiken parantamiseen mitä liikenteeseen täällä liittyy alkaen autoilijoiden ajotaidoista ja -käyttäytymisestä, autojen ja teiden kuntoon sekä rekisterien ja arkistojen ylläpitoon.

Mutta kuten odottaa saattoi pilvilinnani sortui jo noin 0.274 sekunnin kuluttua otsikon lukemisesta. Uudistus jolla uutisjutun mukaan ajamisesta tulisi ”fiksumpaa” mutta jolla ei oikeasti ole varsinaisen ajamisen kanssa mitään tekemistä oli, että saarelaisten ajokortit uudistuvat digiaikaan sopiviksi ja oikein biometrismäisesti. Huraa, huusivat kaikki saarelaiset taputtaen iloisina karvaisia käsiään vaikka eivät ymmärtäneetkään mitä sanat digi tai biometrinen tarkoittaa.

Seuraavaksi soisin suurten harhaanjohtajien tekevän jotain OIKEASTI liikennettä parantavaa tahi edistävää. Esim. kääntämällä tiet oikein päin tai kieltämällä autoilun kokonaan muilta kuin oikein autoa käsitteleviltä ihmisiltä eli ulkomaalaisilta.

Siihen ei biometriä tarvita. Ei edes tavallista metriä.

1 Comments:

  • At perjantaina, helmikuuta 16, 2007 8:00:00 ip., Anonymous Anonyymi said…

    Sitä vähän parempaa ajomeininkiä kaipaisi myös tänne Irlantiin. Sen lisäksi kyltitys voisi siirtyä jo pikkuhiljaa edes 1900-luvulle 2000-luvusta puhumattakaan. Nyt perille pääsyyn pitää varata kaksinkertainen aika. Ja joka reissuunlähtö on seikkailu. Ei tiedä ehtiikö sovittuihin paikkoihin vai tuleeko reissusta odottamaton välipäivä.

     

Lähetä kommentti

<< Home