Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Villi Länsi


Viime viikosta lähtien on tiedotusvälineet tarjonneet erityisen kutkuttavaa uutisviihdettä pitkästyneelle veteraatikko-asianlaitalais-kaltaiselle. On ollut hykerryttävää seurata Suomen länsinaapurin uuden keltanokka-hallituksen sähellystä, selittelyjä ynnä muita edesottamuksia.

Tasavallan Mittaisen Vanhasen tekstari-"kohu", Saarelan (ex. Karpela os. Vienonen melk. Niinistö) siipan lapsukset, ja Meri-Kukka vs. Leena taistot kalpenee hurrien toilailujen rinnalla.

Ruatsin tuore TV- ja radiopolitiikasta vastaava ministeri ei ollut maksanut TV-lupamaksuja 16 vuoteen ja oli samaan syssyyn palkannut pimeää kotiapua… Ja erosi.

Kauppaministeri oli niin ikään palkannut pimeää työvoimaa ja vaalikiireisiin vedoten unohtanut myös mainita veroilmoituksessaan osaketuloja... Ja erosi.

Samaa temppua odotetaan nyt maahanmuuttoministeriltä, joka sairasteluun vedoten linnottautui kotiinsa kolmen päivän ajaksi tehdäkseen come-backin tänään. Oli varmaan tuoreeseen ministeriin iskenyt julkisuuden kipeyden aiheuttaama vaiva. Mietin vaan, että mitenköhän herra ministeri on saanut kolme päivää kulumaan neljän seinän sisällä. Varmaan katselemalla telekkaria... luvatta.

Jos nyt jotain lieventävää asianhaaraa pitää yrittää löytää niin mainittakoon, että loppujen lopuksi ihmisiä ne poliititkotkin ovat.

Ruotsalaisista en kyllä tiijä.