Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

torstaina, elokuuta 17, 2006

I’m from Finland – Olen Englannista


Tervehdys teille kaikki ihmisenkaltaiset ja niiden geneettiset mutta manipuloimattomat kopiot. Vaikka moni lukija ehkä uumoilee allekirjoittaneen tulleen siepatuksi ekstraterrestriaalien toimesta ei näin kuitenkaan ole tapahtunut. Lähdin heidän matkaansa vapaaehtoisesti suurien konsulttipalkkioiden toivossa. Toisin kuitenkin kävi ja päädyin Thaimaahan.

Thait ovat leppoista porukkaa ja hymyilevät paljon. Valitettavasti thain kielestä ja thai aksentilla puhutusta englannista ei ota tolkkua se kuuluisa Erkkikään. Vahvasti epäilen myös thaiden kuuloaistin terveyttä, vaikka tosin kun oikein asiaa ajattelen taitaa kuulon heikentyminen olla lähes koko Aasiaa riivaava epidemia.

On nimittäin niin, että täällä päin liikkuessa – Thaimaa ja meidän saari mukaan lukien – joka kerta, kun kuuliaisesti vastaan minulle esitettyyn kysymykseen mistä olen (vast. Finland), kysyjä nyökyttelee tietävästi ja toistaa ”Aaaa... England”. Olen kerran jos toisenkin haaskannut kallisarvoista taksimatka- tai muuta tyhjäntoimittamisaikaa selostaessani kelle milloinkin mikä Suomi on, missä se on, kuka sen keksi ja missä on JJ.

Viime aikoina tosin en ole jaksanut kaikkia väärinymmärryksiä korjata. Landia kuin landia on saanut kelvata. Ei sitä jaksa jokaiselle utelijalle alkaa perusmaantietoa opettamaan. Ja joskus siitä on hyötyäkin. Sillä senhän kaikki itsesuojeluvaistoiset suomalaiset matkailijat kai muistaa, että jos törttöillään niin silloin ollaan aina Ruotsista!

Eller vad?