Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

perjantaina, toukokuuta 19, 2006

Maailman pisin


Tiedättekö mikä on Taumatawhakatangihangakoauauotamatea-turipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu? Minä tiedän, koska olen nähnyt Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturi-pukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahun. Jaa mikäkö Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapiki-maungahoronukupokaiwhenuakitanatahu on? No, Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaunga-horonukupokaiwhenuakitanatahu on paikka tai paikannimi. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaunga-horonukupokaiwhenuakitanatahu on Uudessa-Seelannissa. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapiki-maungahoronukupokaiwhenuakitanatahu tarkoittaa tai paremminkin kertoo kuta kuinkin, vajaavaisesti suomennettuna Maori päällikkö Tamateasta ja hänen huilun soitostaan. Kotikielenään maoria puhuvat voitte lisätä tähän _________________________ .

Kateeksi ei käy Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturi-pukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahun posteljoonia, joka joutuu tavallisten kirjeiden ja korttien sijaan raijaamaan ladon seinän kokoista postia kun pienempiin ei kotikylän paikan nimi mahdu.