Asian laidalla

... ja toisinaan laidan yli. Härmäläinen huuhtoutuneena Aasian laidalla trooppiselle saarelle – miltei uimaetäisyydellä lähimmästä mantereesta – jolla ajetaan päivittäin väärällä puolella tietä ja syödään sormin. Elämää täältä sinnepäin katsottuna.

maanantaina, huhtikuuta 03, 2006

Kädetöntä ajamista


Kuten monasti olen antanut lukijain ymmärtää on saarellamme ajaminen hengenvaarallista, epämiellyttävää, raivostuttavaa ja kaiken kaikkiaan painajaismainen kokemus. Suurin osa autoilijoista täällä ei osaa ajaa. Ainoa toiminto, jonka jokainen täällä taitaa on torven soitto mutta kuten me kaikki autokoulun käyneet tiedämme, ei se ole juurikaan tarpeellinen taito oikeassa autoilussa.

Kädettömän ajotyylin tämän hetkiseen Top 3:een täällä kuuluvat seuraavat:

(1) Samaan suuntaan menevien kahden kaistan keskellä ajo, jolla kätevästi plokataan kaikki takana ajavien ohitusmahdollisuudet ja aiheutetaan tarpeetonta ruuhkaa.

(2) Kaikista hitaimpien ajoneuvojen kuten mopojen ja riksojen väkisin liikennevaloissa eturiviin kiilaaminen/keplotteleminen, jotka valon vaihtuessa jäävät muiden jalkoihin ja hidastavat kaikkien takana tulijoiden vauhtia.

(3) Väärään eli kiellettyyn suuntaan ajo, jota tapahtuu päivittäin, joka paikassa, kenenkään (mukaan lukien poliisit) siitä välittämättä.

Oikeasti kädettömiäkin kuskeja muuten löytyy. Meinaan Uudesta-Seelannista.